Utazás az OOD körül

Tehetséges programozó vs. értékes programozó

2014/09/18. - írta: AdamTheTux

...történt, hogy kaptam egy megkeresést egy multitól, amit egy meghallgatás követett, végül pedig egy elutasítás. Az elutasítás fáj, különösen akkor, ha az ember egyébként tisztában van azzal, hogy igenis van helye a szakmában, és a tudása nem indokolná ezt az elutasítást.

Fel kellett tehát tennem magamnak azt a kérdést, hogy ugyanmár, mi az, amit nem tudok, és mi az, amiben sokat kell még fejlődnöm. Visszagondolva a beszélgetésre, egyértelművé vált számomra a válasz: hiába alkalmazok ösztönösen is jó megoldásokat, ez a szakmában édeskevés, ezen változtatni kell. A szakmai nyelvet sokkal magasabb szinten kell érteni, és beszélni. És persze írni.

Nekiduráltam magam, és elkezdtem ismerkedni olyan, elsőre misztikusnak hangzó dolgokkal, mint a SOLID, vagy a Design Pattern-ek. És persze megvilágosodni is.

A blog maga félig saját ötlet, de végül egy jóbarátom tanácsára vágtam bele. Legyen ez a blog útmutató, és nem történelmi hitelességű dokumentációja ennek a folyamatnak.

Vágjunk bele!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ahala.blog.hu/api/trackback/id/tr546709691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása